twitter

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Αναγέννηση Καρδίτσας: Συνέντευξη εφ όλης της ύλης από τον Σάκη Θεοδοσιάδη!


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Σάκης Θεοδοσιάδης το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή 'Η μπάλα στους ερασιτέχνες' που μεταδίδεται κάθε Τρίτη (13.00-15.00) και Πέμπτη (21.00-00.00) από το ιντερνετικό αθλητικό ραδιόφωνο 'Radio Mundosports'.
Αναλυτικά, η συνέντευξη έχει ως εξής:


*Σάκη, ανέλαβες την Αναγέννηση μετά την εντός έδρας ήττα από την Ελασσόνα (1-2), λίγο πριν το ντέρμπι με τον Αμπελωνιακό. Με το χέρι στην καρδιά πίστευες τότε ότι μπορούσε η Αναγέννηση να προλάβει το... τρένο της ανόδου;

''Οσον αφορά την άνοδο, τότε φάνταζε πάρα πολύ δύσκολο. Αυτή ήταν η πραγματικότητα! Αυτό που ήθελα να πετύχω ήταν να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα γιατί μέχρι τότε δεν ήταν αυτή που αρμόζει στην ιστορία της ομάδας. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος, κοιτώντας βέβαια παιχνίδι με παιχνίδι. Σιγά-σιγά ροκανίσαμε τη διαφορά και κάποια στιγμή είδαμε ότι για να γίνει το θαύμα έπρεπε να περάσουμε μέσα από την Ελασσόνα. Αυτό το καταλάβαμε τρεις-τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος''.


*Τελευταίο σου ματς ως ποδοσφαιριστής, ήταν αυτό στις 27 Νοεμβρίου με τον Αλμυρό, που είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο (1-1). Εζησες για τα καλά τα αποδυτήρια. Τι έφταιξε σε εκείνο το διάστημα και δεν μπόρεσε η ομάδα να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

''Η Αναγέννηση, όπως γνωρίζετε, το καλοκαίρι πέρασε από πολλά κύματα, έπεσε δύο κατηγορίες, τελευταία στιγμή δήλωσε συμμετοχή στο περιφερειακό, ξεκίνησε προετοιμασία γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τελικά μείνανε κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, έγινε ένα μείγμα με νεαρά παιδιά και, έτσι, δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα καθώς η ομάδα ήταν σε δύο ταχύτητες. Ηρθαν τα παιδιά από την ομάδα Νέων -δεν είχε σημασία αν ήταν η Αναγέννηση στη Δ' Εθνική- και άρχισαν να υπάρχουν απαιτήσεις. Κάπου τα παιδιά αγχώθηκαν και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν. Υπήρχαν ελάχιστοι έμπειροι και πολλοί νεαροί. Με τα πρώτα αποτελέσματα που δεν ήταν θετικά άρχισαν να υπάρχουν τα πρώτα προβλήματα, που είχαν σαν αποτέλεσμα να φύγει ο κ. Καραγιάννης και αργότερα ο κ. Καλογιάννης. Στις 26 Ιανουαρίου μου έκανε την πρόταση η διοίκηση και δέχθηκα να αναλάβω. Είχα το πλεονέκτημα, επειδή και πέρσι ήμουν στην Αναγέννηση, να γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις στα αποδυτήρια. Ηξερα τα πάντα και εκανα τους παίκτες να αποκτήσουν πάλι τη αυτοπεποίθησή τους και να δώσουν αυτό που πραγματικά ξέρουν. Ο καθένας κατάλαβε τον ρόλο που είχε μέσα στην ομάδα και θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό''.


*Με δεδομένο ότι η ομάδα προέρχεται από ένα δύσκολο καλοκαίρι, στο οποίο ταλαιπωρήθηκε πολύ, είναι έτοιμη τώρα να πρωταγωνιστήσει στη Football league II;

''Το πιο σημαντικό είναι πως, παρά τα προβλήματα που πέρασε η Αναγέννηση, κάποιοι άνθρωποι την κράτησαν ζωντανοί και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν κάτι που φάνταζε απίθανο. Η ομάδα ανήκει σε Καρδιτσιώτες, δεν υπάρχουν χρέη και το 80% απαρτίζεται από παίκτες της περιοχής. Φέτος θα είναι καθαρή και θα στηριχθεί σε δικά της παιδιά''.


*Θεωρείς ότι την κατάληξη του πρωταθλήματος επηρέασε η προ εβδομάδων απόφαση του Ανδρέα Πάτση να αποστασιοποιηθεί από την προεδρία της Ελασσόνας;

''Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι το θέμα της Ελασσόνας δεν έπαιξε τον ρόλο του, όμως εμείς δεν ασχολούμαστε με το εσωτερικό των άλλων ομάδων. Πάντως, είναι σημαντικό που τις τελευταίες ημέρες επέστρεψαν κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές στην Ελασσόνα, ανέλαβε πάλι ο κ. Αλεξανδρής και αυτό μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, αφού ο αντίπαλος κατέβηκε ως επί το πλείστον με τους βασικούς παίκτες του και όχι με τη δεύτερη ομάδα''.


*Στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν η Αναγέννηση ήταν πολύ πίσω. Τελευταίες αγωνιστικές έκανε την αντεπίθεσή της και τελικά ανέβηκε στην κορυφή την προτελευταία αγωνιστική. Επαιξε ρόλο αυτό που λέμε 'φανέλα' και 'δυναμική' μιας ομάδας;

''Σίγουρα, αυτή η ομάδα έχει δείξει και κατά το παρελθόν ότι η κράση της είναι από μέταλλο και αυτό φάνηκε και φέτος! Εκεί που την είχαν καταδικασμένη, κατόρθωσε μέσα από την αγωνιστική της παρουσία να κάνει τη Θεσσαλία, αλλά και το πανελλήνιο να ασχοληθεί μαζί της. Σιγά-σιγά μέσα από την πίστη και τη δουλειά, τα γυρίσαμε όλα... τούμπα και πήραμε την άνοδο''.


*Η θητεία σου κρίνεται πέρα για πέρα επιτυχημένη. Εχεις συζητήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης για τη νέα σεζόν; Θα παραμείνεις στο τιμόνι;

''Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς, αν και υπάρχει θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές. Αυτό που προέχει είναι να πάρουμε τα θετικά από τα τελευταία δύο χρόνια και να γίνομαι όλοι σοφότεροι για το καλό της ομάδας, ώστε να μην φτάσει πάλι σε αυτό το σημείο''.


*Πιο εύκολα είναι στο κέντρο της άμυνας ή στην άκρη του πάγκου;

''Στο κέντρο της άμυνας χωρίς αμφιβολία (γέλια)! Μετά από 21 χρόνια διαδρομής σαν ποδοσφαιριστής έχω αποκτήσει εμπειρία. Οσον αφορά την προπονητική, τώρα είμαι εκκολαπτόμενος! Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να είμαι πρώτα υγιής και μετά καλότυχος, γιατί έχω πολλή αγάπη και πολλή όρεξη για το ποδόσφαιρο. Θέλω να ασχοληθώ στον χώρο της προπονητικής''.


*Κόουτς, θεωρείς ότι ο βαθμολογικός πίνακας αντικατοπτρίζει την αλήθεια στον 4ο όμιλο;

''Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Θεωρώ ότι υπήρχε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Υπήρχαν οι ομάδες που διεκδικούσαν άνοδο και αυτές που πάλευαν για την παραμονή τους στην κατηγορία''.


*Ενα σχόλιο για την τριάδα 'Μπουντούρης-Χατζηρίζος-Αθανασιάδης'.

''Είναι πραγματικά ευτύχημα για μένα που συνεργάστηκα μαζί τους πρώτα ως ποδοσφαιριστής και μετά ως προπονητής. Είναι τρεις παίκτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να παίζουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Η διαδρομή τους είναι τέτοια που μιλάει από μόνη της! Πέρα από καλοί παίκτες είναι και πολύ μεγάλες προσωπικότητες, ειδικά ο Σωκράτης Μπουντούρης και ο Αγγελος Χατζηρίζος που είναι Καρδιτσιώτες και κάνουν τα πάντα για τη μεγάλη τους αγάπη, την Αναγέννηση Καρδίτσας''.


*Ενα σχόλιο και για τον κόσμο της ΑΣΑ.

''Πραγματικά ήταν ο 12ος παίκτης μας! Δεν μας άφησε ποτέ, παρόλο που η ομάδα έπεσε στο ερασιτεχνικό. Οπου πηγαίναμε εκτός έδρας, ακολουθούσε την ομάδα, την στήριξε στα δύσκολα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που χθες του δώσαμε χαρά με την κατάκτηση της ανόδου στη Football league II. Τα παιδιά της Αναγέννησης, έχουν αγάπη και μεράκι, για αυτό κάνουν εξαιρετική δουλειά''.

ΠΗΓΗ: periferiako.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου