twitter

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τα νέα του πρώτου ομίλου

  
Εθνικός Σιδηροκάστρου
 
H περιοχή της Σιντικής πανηγυρίζει και το Σιδηρόκαστρο από χθες λάμπει. Το καμάρι τους, ο Εθνικός Σιδηροκάστρου, μετά από 45 χρόνια επιστρέφει στα λημέρια της Γ Εθνικής ή Football League 2 όπως αποκαλείται πλέον.
Μεγάλωσαν αρκετές γενιές μέχρι οι Σιδηροκαστρινοί να δουν τον Εθνικό τους να ανεβαίνει στην 3η τη τάξει κατηγορία, την οποία είχε αποχαιρετήσει τη σαιζόν 1966-67, αλλά τώρα ήρθε η ώρα.Μετά τη νίκη με 0-4 επί του Αετού Αρριανών και σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα, ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ πανηγυρίζει και μαθηματικά την άνοδο του στο πρωτάθλημα της Football League2, καθώς 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε, οι μπλε αποσπάστηκαν 13 βαθμούς από τη 2η θέση και είναι έτοιμοι για φιέστα και για ακόμα μια κούπα. Έτσι και αλλιώς έχουν συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια.Έτσι η ομάδα του Νίκου Γάδου γίνεται η 2η στη Δ Εθνική που εξασφαλίζει την άνοδο της μετά την Κόρινθο την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον τα τελευταία παιχνίδια θα αποτελέσουν τυπική διαδικασία και γιορτή για όλους! Το ταξίδι προς την άνοδο, έχει ακόμη 3 στάσεις άλλωστε.

Αρης Ακροποτάμου

Στον Aρη Ακροπόταμου μπορούν πλέον και χαμογελούν. Απέκτησαν το δικαίωμα αυτό μετά και το χθεσινό, πολύτιμο υπέρ τους 2-1 επί της Α. Ε. Ν. Χιλής, στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Δ Εθνικής. Η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη παραμένει αήττητη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (3 νίκες και 1 ισοπαλία) και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων βρέθηκε στην 2η θέση της κατάταξης με 41 βαθμούς. Απέχει 5 βαθμούς από την ζώνη της παραμονής και 13 από τον πρωταθλητή πλέον, Εθνικό Σιδηροκάστρου. Από την χθεσινή νίκη το κέρδος ήταν διπλό, αφού η Ν. Χιλή παλεύει για την παραμονή, αλλά πλέον έχει υποχωρήσει κάτω από την ζώνη παραμονής (36β).

 Εβρος Σουφλίου


 Νίκη σωτηρίας, που τον φέρνει πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, πέτυχε χθες το απόγευμα η ομάδα του Έβρου Σουφλίου, καθώς επικράτησε του Ορφέα Ελευθερούπολης με σκορ 1-0 και σίγουρα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει υπό καλύτερες προϋποθέσεις την συμμετοχή και την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής κατηγορίας.

Προσοτσάνη

Ήθελαν τη νίκη συμβιβάστηκαν ωστόσο με το βαθμό της ισοπαλίας Προσοτσάνη και Καβάλα, σ' ένα δυνατό ματς με κάποιες καλές φάσεις μπροστά στα δύο καρέ παρουσία 500 φιλάθλων στις εξέδρες του "Γεώργιος Μακρής". Η Προσοτσάνη διατήρησε το αήττητο εντός έδρας φέτος, μάλιστα το επέκτεινε κατά 23 αγώνες από τα τέλη Νεομβρίου του 2010 και πλέον ορίζει την τύχη της αναφορικά με την υπόθεση "παραμονή" στη Δ' Εθνική. Από την άλλη η Καβάλα - που δέχτηκε μόλις το 1ο γκολ στο β' γύρο - έμεινε κι αυτή αήττητη για 10 σερί ματς ήτοι από τις 12/02/2012, θα μπορούσε όμως να "κλέψει" και τη νίκη από τους γηπεδούχους στη φάση του 90ού λεπτού με το δοκάρι του σκόρερ Μιχάλη Παυλή.
Ο έτερος Μιχάλης ο Δούμπλατζης της Προσοτσάνης (φωτό) ήταν αυτός που έβαλε λίγο πριν τη λήξη του α' μέρους (39ο) τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, σ' ένα χρονικό σημείο όπου οι παίκτες του Γιώργου Μάλλιου στάθηκαν καλύτερα απέναντι στον αντίπαλό τους. Στις αρχές όμως της επανάληψης η γρήγορη ισοφάριση από πλευράς Παυλή (50ό) "έγειρε" την πλάστιγγα του ματς προς τους φιλοξενούμενους της Καβάλας, οι οποίο σταδιακά πίεζαν τους αντιπάλους τους προς τα καρέ τους. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, αλλά ο ανεκδιήγητος β' βοηθός ακύρωσε πρωτίστως το γκολ του σκόρερ (62ο) κι εν συνεχεία τον σταμάτησε αφού είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του κάτω από το χώρο του κέντρο σαν οφσάιντ (66ο)!!! Το τελικό 1-1 πάντως φάνηκε να άφησε ευχαριστημένες Προσοτσάνη και Καβάλα, οι οποίες μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος και βάσει προγράμματος αναμένεται να σφραγίσουν εύκολα ή δύσκολα το εισιτήριο της παραμονής.

Μ. Αλέξ. Ν. Ζίχνης

 Η Α. Ε. Πιερέων 2004, υποκλίθηκε και χθες το απόγευμα στην ανωτερότητα μιας Σερραϊκής ομάδας, αυτή την φορά στην ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Ν. Ζίχνης, στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Δ Εθνικής. Οι φιλοξενούμενοι κατέκτησαν πολύτιμη νίκη με σκορ 0-6 και μένουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής. Στην ομάδα του Μελισσοκομείου δίνουν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που κερδίζουν εμπειρίες ενόψει της νέας χρονιάς στην Leaque της ΕΠΣ Καβάλας.

ΠΗΓΗ: perferiako.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου